Generatia „invincibila” a milenialilor – cat de importanta este asigurarea medicala

Generatia „invincibila” a milenialilor – cat de importanta este asigurarea medicala

București, 30 August 2016. Născuți între 1980 și 2000, milenialii reprezintă una dintre cele mai mari generații din istorie, ce include peste 92 de milioane de oameni. Recunoscuți pentru personalitatea lor ușor narcisistă și interesul puternic pentru bunurile materiale, cei care au acum între 25 și 35 de ani au dezvoltat o putere de cumpărare ce atinge 153 de miliarde de euro, anual. Totuși, de ce asigurarea de sănătate nu face parte din lista de cumpărături a tânărului milenial?

Future Cast, o companie dedicată marketing-ului în rândul milenialilor, susține că peste 37% dintre mileniali sunt dispuși să investească în produse sau servicii care susțin una sau mai multe cauze în care ei cred, fără a acorda prea multă atenție prețurilor ridicate. În același timp, un alt studiu arată că 67% dintre milenialii cu o vârstă mai mare de 25 de ani folosesc prețurile ridicate ale planurilor de asigurare medicală ca motiv pentru evitarea investițiilor de acest tip, iar 30% dintre ei ar prefera să investească într-o vacanță. Astfel, ajungem la o concluzie cât se poate de evidentă: milenialii nu cred în utilitatea unei asigurări medicale.
În procesul de prevenire a unei boli complexe, suntem expuși unor cheltuieli colosale, iar în cazul în care ne și îmbolnăvim, costurile pentru tratament sunt și mai mari. Cel mai important beneficiu adus de o asigurare medicală este reducerea preocupărilor financiare cauzate fie de prevenția unor nevoi medicale, fie de necesitatea unui tratament medical de urgență.

Pentru milenialii care călătoresc des, riscurile medicale la care sunt expuși reprezintă principalul motiv pentru care achiziționarea unui plan de asigurare medicală este necesară, în special a unui plan utilizabil la nivel internațional. O astfel de poliță de asigurare nu doar că acoperă costuri medicale pentru proceduri medicale de prevenție, urgente sau complexe efectuate în țara posesorului, ci și în străinătate. Astfel, acesta are posibilitatea de a călători în siguranță oriunde în lume, fără preocupări financiare cauzate de riscurile medicale.

“În comparație cu 2015, anul acesta am putut observa o ușoară creștere în ceea ce privește numărul milenialilor care sunt interesați de achiziționarea unui plan de asigurare medicală, sunt cu aproximativ 15% mai mulți. O mare parte dintre ei este reprezentată de tineri antreprenori în căutare de planuri de asigurare pentru întreaga lor companie și ne bucură să vedem că tinerii încep să înțeleagă importanța și utilitatea unui astfel de beneficiu, atât pentru ei, cât și pentru angajații lor. Milenialii, fie angajați, fie antreprenori, trebuie să înțeleagă că asigurarea de sănătate nu este doar un plan de urgență, ci un serviciu care oferă îngrijire medicală de calitate, iar, în același timp, reduce semnificativ costurile serviciilor medicale care cauzează atât de mult stres.” declară Zahal Levy, Președinte al MediHelp International.

Asigurarea medicală este, deci, o achiziție importantă cu impact pozitiv în statusul social atât de important pentru tinerii mileniali și, mai mult decât atat, reprezintă o investiție valoroasă pentru sănătatea și starea de bine a antreprenorului, a angajatului sau a întregii lor familii.

Generația „invincibilă” a milenialilor – cât de importantă este asigurarea medicală